FarCry /PC



När FarCry kom på våren 2004 så fick den dom flesta att bli sugna på att införskaffa ny hårdvara i sina datorer.

Med dessa bildsköna grafik, placerat på vad som liknande en stilla havs ö, med underbart genomskinligt vatten och svalkande (kändes det som att det skulle ha iaf) brisar, så fick man en riktigt bra spelupplevelse.

Men utöver lummig natur, så gömde det sig även en bunt legosoldater på ön OCH därefter även mystiska genetiska experiment till djur. Det var ett spel som i mångt och mycket levde gott på de inledande bitarna av att på långt håll, ligga gömd i gräset och skjuta med sitt snipergevär och ta ut; en efter en av legoknektarna.

Bara detta skulle ha gjort spelet....då det var askul.

Dock så ville Crytek (utvecklarna) ha mer. De måste ha kännt att det var för tunnt med att enbart skjuta knektar...så dom fick den briljanta (nåväl) idéen att slänga in genetiska experiment oxå? 

Detta förtog glädjen i upplevelsen senare i spelet och man spelade egentligen för de mer roliga glimtarna av att smyga och döda dumma legosoldater.

Om man så ser till story, så var den inte allt för engagerande. Huvudpersonen är Jack Carver, en båtkapten som har fått i uppdrag av journalisten Valerie Constantine att ta henne till ön för att fotografera. Men sen går saker ur styr.....oj då!

Nåja....som sagt...storyn var väl inte hundra procentig. Utan det som gjorde spelet, var miljöerna och det roliga skjutandet och pangandet som skedde runt om ön. Sen blev monstrerna något som man bara gjorde av farten.

Crytek har "förvandlat" sina genetiska experiment till utomjordingar i deras nyare spel "Crysis". Men tanken till Crysis föddes i Far Cry.

Idag är säkerligen Far Cry utdaterat, men ändå så vill jag rekommendera det. Det har ändå grafik som näranog står sig, och dessutom så är det helt enkelt kul att skjuta folk genom en underbar teräng. Det gör mycket :)



Sammanfattning:
Ett bra spel, som borde kunna spelas på de flesta datorer med lätthet idag. Men som ändå kan leverera grafik som suger in en, och gameplay som förnöjer.







SLUTBETYG


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0