Colin McRae: Dirt 2 / PC




När spelserier varvas version efter version, så kan det lätt hända att de faller i sökandet efter perfektion.
Den vägen kan leda dom avsides jäms med mörka små stigar, men kan även ibland hitta tillbaka till den stora breda asfalterade och civiliserade vägen. Med den liknelsen så beskrivs Colin Mcrae serien ganska bra.

Serien började för många år (1998 ) sedan med det eminenta Colin McRae Rally, som kom och frälste alla oss som var rally fantaster/bilspelsfantaster. På den tiden så fanns det allt för många olika bilspel, och spel som stack ut, var helt enkelt dom med bra körkänsla.

Colin McRae serien är en sådan serie som så gott som hela tiden hållt god kvalitet i framförallt körkänsla.

När tvåan så småningom kom, så blev det en smärre hit. Inte nog med att spelet såg bra ut (för tiden iaf) så var körkänslan nära nog perfektion. Detta spel blev en hit i lan sammanhang och körs faktiskt än idag (*vink vink*).

Men så gick det alltmer in på smala stigar. Med de nästkommande titlarna så tappade serien en del i kampen mot grafikkortshetsandet, och därmed blev det mindre känsla i bilförandet.

När så Dirt serien kom, så fick serien den revansch som den så länge längtat efter.



Vilket får oss osökt att titta på Colin Mcrae Dirt 2.

Som spel sett så är det mycket spel för pengarna. Och då jag är sen i denna recension, så kan ni säkerligen hitta den billigt. 

Serien har dock förändrats sen den introducerats. Idag så är det inte bara rally som står på schemat. Det följer med en bunt olika spelstilar (Rally, rallycross, Raid och landrush) tillsammans med även olika "modes", ( gatecrascher, Domination, Last man standing). Allt för att ge en mer bred front av spellägen och stilar.

Detta gör spelet öppet för alltfler spelare, dock med nackdelen att kanske vara lite för öppet och därmed lite odefinerat.

Jag tycker i regel att det är roligare med ett spel som är nischat åt ett särskilt håll. Nu är väl denna serie inriktat på smutsighet. Varav namnet...

Men ändå så faller det lite mellan stolarna om man måste varva med att åka lastbil och annat. 

Det är ett spel som annars har bra körkänsla och ett stort galleri med bilar och fordon. Banorna är kanske ibland lite repetativa men fyller sitt syfte bra. Särskilt när de ändå är så detaljerade som de är.

Spelglädjen i detta spel handlar om att gå upp i nivå (ungefär som i leveling) och sedan få tillgång till prylar, banor och bilar. Man hittar alltid ett spelsätt som är ens favorit, och kan spela nästan från vilken bana som helst. Sedan kan det bli lite transportsträckor ;), innan man igen når de mer roliga bitarna av spelet. Svårgihetsgraden tycker jag är bra, där man kan få det motstånd man eftersöker. Man kan antingen köra det nära nog arkadmässigt, och skruva upp inställningarna till att bli mer (nästan) simulatorlika. Något de olika spelvinklarna förstärker ytterliggare.


Grafikmässigt så är det riktigt snyggt, om än ibland kanske inte helt optimerat. Man får lirka lite ibland med inställningar för att hitta din egna inställning. Dess ljudbild är även den i regel riktigt bra, med bra ljud för fordon och saker omkring. 


Slutkommentar

För er med sug efter racing, med bra känsla och grafik. Så är Colin McRae Dirt 2 ett givet köp. Det är välproducerat och välgenomfört. Det har med många kända namn, som man kan tävla emot, och därtill så har det en god spela-lite-mer känsla som inträffar efter kanske en tiondelsspelande.

Ett givet köp för idag en billig penning. Rekommenderas starkt!






SLUTBETYG


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0