Just Cause 2 (PC)



Många actionspel utmålar sig till att vara störst, bäst och vackrast.

Och detta spel kommer faktiskt väldigt nära sina mål.



Just cause 2 fortsätter äventyret med vår latinokille Rico Rodriguez som är latinovärldens svar på James Bond. Han kan med sin änterhake svinga sig fram från hus till hus, och sedan med alla medel ta sig an världens bad guys.

Man har möjlighet att använda sig av tvåhandseldvapen eller större eldvapen likt maskingevär samtidigt. Samtidigt kan man ta sig överallt, med båt, bil eller flygplan. 

Detta är ett sandlådespel av rang, då det i mångt och mycket nästan mer handlar om att utforska än att göra själva huvuduppdraget. Man kan spränga saker och sedan flyga fram över landskapet med sin alltid närvarande fallskärm.

Gameplay i sig tillhör skaran "bara-en-liten-stund-till". Detta i sig är ett gott betyg, då det ändå påvisar att detta är ett spel att spela länge.

Det tog en 24 timmar (i speltimmar) innan jag hade gjort klart huvuduppdraget, och det var en god stund i sig. Säkerligen kan man klara själva huvuduppdragen snabbare, men det var den tiden det tog för mig i alla fall. Finns alltid något att stanna till och se på eller spränga eller använda. Roliga fordon finns det gott om förstår ni :)

Nu bör det nämnas att även när jag efter 24 timmars speltid gjorde klar spelets huvudstory, så var jag enbart 34 procent klar med spelet. Det har nämligen även mycket att göra efter man är klar med uppdragen.

Det finns race moment, förstöringsmoment, hitta alla prylar-moment som alla får en att spela bara en stund till.


Om man även ser till grafik och ljud så håller de riktigt god standard. Spelet har en dygnsrytm som rör sig från morgon - dag - kväll - natt, som hela tiden målar upp enorma vackra bilder i bakgrunden för ditt förstörande.

Miljöerna i spelet varierar från grönskande djungler, kalla vinterstäpper uppe i bergen, och ökentorra varma landskap på sina platser, men även fuktiga övärldar och deltan med allt vad det innebär.

Det är helt enkelt väldigt stort och väldigt snyggt.

Om man sen ska se på nackdelar, så är det möjligen att det just är så stort. Man bir nästan distraherad från att göra saker då man under vägen till det uppdrag man är på väg att göra, ALLTID stannar till (går inte att låta bli) och hittar både det ena och andra.


Det kan helt enkelt bli lite för mycket kaka ibland vilket gör att man känner viss repetition i gameplay, men överlag så funkar det riktigt bra. Och dessutom att det finns en "buttload" med achievements, så finns spelbegäret alltid där för att avsluta något achievement.


SAMMANFATTNING:
Detta är ett solitt spel med mycket speltid och spelvärde. Det har underbar grafik, men kan dock som alla sandlådespel bli lite för stora för sitt eget bästa. Kan dock rekommenderas starkt!

ps. Nu så finns det säkerligen extra billigt ute i handeln och är därför ett extra bra köp!



SLUTBETYG




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0