Dance Central (XBOX360)



Dance Central är ett typiskt kinect spel. Det hypas först upp till mångt och mycket, för att sedan vara ett underhållande tidsfördriv om än något trivialt sådant.

Dance central styrs av dina rörelser i takt med datafiguren på skärmen. Tanken är att få rörelsen att synca så bra som möjligt och därmed få bra poäng. 

I många kinect spel, så spelar inte exakthet så jättestor roll, men i detta spel så är det något viktigare, då man ändå ska röra rätt på armar ben och kropp.

Just pga detta, så gör det Dance central något mer acceptabelt. Dess styrka är just att det är bra utmaningar som kan ändras från enkelt till svårt, och gråzon därimellan.

Det är i regel hip-hop, RnB och pop inspirerad musik som spelas, gammalt som nytt, och är i sig en ganska bra blandning, även om vissa låtar är ganska stora frågetecken.

Spelets grafik, är förhållandevis "cartoon"iferad, men funkar. Ljudet är bra, även om dess fokus ligger (självklart) på musiken.

Rörelserna som man gör alternerar från asenkelt till assvårt, och detta i sig är variation som gör att det räcker ett tag till att spela.

Dock så är det i mångt och mycket ett kinect spel med allt vad det innebär.

Kinect spel är i regel förenklade spel för den breda massan, och därför så är allt förenklat, på både gott och ont. Det läggs mer fokus på party spel än hardcore spelande. Nu är enligt min mening Dance Central någorlunda hardcore om man ser till dansspel i övrigt.

Dessutom så finns en bunt achievements som man också kan låsa upp, vilket leder till merspelande.

SAMMANFATTNING

Detta spel har tagits något mer på allvar av utvecklarna, och det gör att det står ut något i den mängd av kinect spel med dålig föring som finns där ute. Det är okej musik och okej speltid. Sen om man orkar köra en längre tid är en annan femma.




SLUTBETYG





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0