Anno 1404 /PC

Här är ännu en serie som hängt med ett tag. Anno serien har varit en serie som i mångt och mycket legat i skymundan från större spelserier. I början så var denna genre aningen mer överskuggad av exempelvis Civilization, Ceasar och liknande titlar.

Vad detta handlar om, är att fördela och distrubutera resurser. Likt hur man i Settlers serien ska fixa grödor som mals ner till mjöl som sedan bakas och blir bröd som används av arbetare, så har man även i detta spel lagt upp det att alla är beroende på alla andra.
Spelet i sig utspelar sig (som namnet antyder) under 1400-talet, där kyrkan och renässansen uppstår. En riktigt intressant tidsålder som passar sig väl i spel.

Det finns tre spellägen att välja mellan: kampanj, scenario eller sandlåda. Kampanjen väver ihop en ganska ointressant historia, till något som sedan utvecklas till att göra även den mest timide pacifisten till en mega-lo-manisk människa med storhetsvansinne.

Du börjar med basic saker för att sedan utvecklas till en mikromanagement expert i sökandet efter spelets slutmål.

Spelets fördelar är verkligen den intrikata och inlevelsefulla grafiken och dess mysiga ljudbild, tillsammans med en (ibland övermäktig) strategisk överblick som gör detta spel till en tidsätare. Minuset är i princip att det i längden kan bli aningen trist, främst på grund av att det blir just övermäktigt och svårt att hålla koll på allt.

Det har dessvärre inte någon bra multiplayer; även om detta är något som man fixat till viss del i expansionen Venice. Så söker ni multi, så bör ni ta med expansionen då originalspelet är helt utan multi.

Sammanfattning:

Men söker du ett strategispel med bra inlevelse och grafik, där du ska kunna gå in och peta i varje detalj. Då är detta spelet för dig.


SLUTBETYG

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0