Super Mario Galaxy / Wii



Super Mario Galaxy är plattformsspelens messias. Detta kan inte understrykas tillräckligt. Har man en Nintendo Wii, så SKA man ha Super Mario Galaxy.

Kontrollerna är följsamma och Mario följer minsta vink. Miljöerna är härligt mysfluffiga i sann Nintendo anda. Något som även är värt att nämna är ljudet/musiken, som även om den är barnslig i sig, ändå passar perfekt för spelet.

Själva historien i sig, är samma gamla vanliga. Bowser tar Prinsessan, och Mario ska fixas biffen, genom att flyga ut i hela Super Marios universum. Flyga runt bland många olika typer av planeter med härlig variation av stil. För övrigt så måste jag nämna grafiken. Det är inte ofta som grafiken på Wii är fin, men denna gång så är det verkligen så.

Dom har tagit hand om varenda färg och effekt som Wii enheten klarar av, och utnyttjat enheten till max.

Om man ska nämna några mindre bra saker så är det först och främst speltiden. Man kan säkerligen klara av spelet enbart på ett par timmar. Dock tack vare den stora variationen bland de olika världar man flyger runt till, så finns en viss omspelbarhet i Super Mario Galaxy.

Men har man en gång satt sig ner med spelet så spelar man verkligen rakt igenom. Det är helt enkelt svårt att hejda sig.



Slutkommentar:

Super Mario Galaxy är ett mångt och mycket fulländat spel, för barn som för vuxna. Man får uppleva många olika typer av spelmoment i många olika spelmiljöer. Spelberoendet som snabbt skapas tas dessvärre snabbt slut då spelet är avklarat. Men å andra sidan kan man starta spelet lite när som helst....just bara för att köra lite lite till ;)





SLUTBETYG



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0