Super Cars / Amiga (Retro)



För många många år sedan fanns en spelmaskin som hette Amiga. På amigan fanns det drivor och åter drivor av spel. Och en av spelen hette Super Cars.

Super Cars var ett bilspel i top-view format. Man styrde sin bil runt en bana där alla medel var tillåtna. Man kunde skjuta missiler, lägga minor och uppgradera bilen altl eftersom. Det fanns ett för den tiden stort utbud av olika bilar att välja från, och man fick helt enkelt göra allt för att vinna. (Lägg minor i multiplayer läget var en klassiker)

Grafiken som på denna tid kan ses som sparsam, var ändå fröjdfull och gjorde sitt jobb. Dessutom så hade spelet ett av tidens bästa ljud och musik. Musiken domderade ju snart man fick se Magnetic Fields logga (utvecklarna), och fick en att inse att detta inte var vilket spel som helst. Sedan att spelet i sig hade bra ljudeffekter vid hanteringen av bilarna, fick en att ytterliggare inse spelets kvalitet. Sen att bilarna tog skada och behövdes ses över i verkstan då och då var oxå ett moment som gjorde att man försökte köra smartare och smartare.

Det var röj från start. Men spelet vann ytterliggare användare i sin multiplayer del. Det fanns inget roligare än att jaga sin polare och slänga ut minor så mycket man kunde för att få ut dessa. Alternativt köra på snabbhet och helt enkelt dra ifrån. Däremot så var det lopp banor, så man fick se upp varvet man kom tillbaka. Ens minor var farliga för en själv oxå. Det kunde förvisso bli repetativt efter ett tag, och svårighetsgraden steg markant, men var ändock ett bra spel.

För alla som sitter med en gammal enhet, alternativt sitter med en amiga emulator, så är detta spel ett måste. Det fanns alltså en tid innan, Grid, Colin Mcrae och Need for Speed.


Slutkommentar:

Vill ni ha ren bilaction, men med bra uppgraderingsmöjligheter, och tillsammans med den underbara ljudbilden så är Super Cars till amigan ett måste.




SLUTBETYG


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0