Football Manager 2005 / PC



Som första recension, så börjar vi med ett udda val. Nämligen Fm 05...

 


Efter att ha skapat Championship Manager serien, tog nu SiGames och böt namn och utgivare. Detta resulterade i Football Manager (namnet Championship Manager ägs av Eidos), ett eminent spel, med enormt stor databas över spelare och klubbar över hela världen.

 

Upplägget är som vanligt, ta över ett lag, och börja sedan mixtra, med taktik, laguppställning, träning, och allt annat som finns tillgängligt att peta på. Detta spel lever mycket på att den som spelar det, är mycket intresserad av fotboll, då annars statistiken kan kväva även den mest spelsugne. Nyheterna i detta års version är först och främst mind games, som är ett sätt att påverka andra tränare.

Grafiken och ljudet, är som alltid i denna serie ganska tafatt, även om gränssnittet har uppdaterats något. Ljudet är som vanligt ganska dött, några småljud i matcherna, annars så inget utmärkande. Men å andra sidan är det inte ljudet eller grafiken som är moroten i detta spel...

 


Slutkommentar:

 

Detta är ett riktigt bra och solitt spel, som kan få den mest inbitna att tänka "bara en stund till". För även om det är tidskrävande och stort, på alla nivåer. Så finns det inget bättre än att komma till slutspel med sitt favoritlag, efter att sett efter ekonomin, lagsammansättningen och långa säsonger med annat pulande.

Detta spel rekommenderas högt för alla strategiska taktiker, med smak för fotboll.

 


 

 


SLUTBETYG

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0